Kutsu

Kutsu Kansalliseen Poninäyttelyyn

Lahti, Jokimaan Ravikeskus 8.-9.8.2020

Näyttelyyn voivat osallistua ponirodut, joista Suomen Hippos ylläpitää kantakirjaa. Yksilöiden tulee olla hyväksytty rodun pääosastoon voidakseen osallistua näyttelyyn. Poikkeuksena vuonohevoset, joilla ei tänä vuonna ole mahdollisuutta osallistua näyttelyluokkiin. Käyttöluokat ovat avoimia myös vuonohevosille. *

Näyttelyluokat

Lauantai

1                    1-vuotiaat oriit ja ruunat
2                    2-vuotiaat oriit ja ruunat
3                    3-vuotiaat oriit ja ruunat
4                    1-vuotiaat tammat
5                    2-vuotiaat tammat
6                    3-vuotiaat tammat

Sunnuntai

7                    4-9 -vuotiaat tammat ilman varsaa
8                    10-17 -vuotiaat tammat ilman varsaa
9                    4-9 -vuotiaat tammat varsan kanssa
10                  10-17 -vuotiaat tammat varsan kanssa
11                  18 -vuotiaat ja vanhemmat tammat varsan kanssa tai ilman
12                  vuonna 2020 syntyneet orivarsat
13                  vuonna 2020 syntyneet tammavarsat
14                  4-17 -vuotiaat jalostusoriit (vain orinumerolliset)
15                  18 -vuotiaat ja vanhemmat jalostusoriit (vain orinumerolliset)
16                  4-17 -vuotiaat ruunat
17                  18-vuotiaat ja vanhemmat ruunat

Lauantai tai sunnuntai

18                  Oriiden jälkeläisryhmät (vähintään 4 jälkeläistä)
19                  Tammojen jälkeläisryhmät (vähintään 2 jälkeläistä)

 Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa tai yhdistää luokkia tarvittaessa. Jalostusoriiden luokissa osallistumisoikeus on vain orinumeron omaavilla oreilla.

Tuomarit ilmoitetaan osoitteessa http://www.poninayttely.com.

Minishetlanninponit arvostellaan omissa luokissaan. Ilmoittautumislomakkeeseen merkitään rodun kohdalle ”minishettis”.

Kaikki suomenpienhevoset arvostellaan sunnuntaina (myös nuoret, eli luokat 1-6). Suomenpienhevosyhdistys mittaa kaikki suomenpienhevoset (maitovarsoja lukuun ottamatta). Mittaus tehdään ennen kehään menoa ja se on pakollinen.

Poninäyttelyssä on mahdollisuus saada myös muulle ponille joko SRL:n tai Suomen Hippos ry:n virallinen mittaustodistus. Mittaajana toimivat lauantaina Suomen Hippoksen mittaaja ja sunnuntaina Suomenpienhevosyhdistyksen mittaaja. Omistaja maksaa mittauksen (30 €) käteisellä mittauksen yhteydessä. Mittaukseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Aikataulujen valmistuttua näyttelyn infokirjeessä ilmoitetaan aika, jolloin mittaukseen voi mennä.

Käyttöluokat

Lauantai

20 Ratsastusluokka taluttajan kanssa (lead-rein), 8-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille alle 130 cm poneilla

21  Ratsastusluokka kokemattomille (first ridden / noviisiluokka, ratsukko ei ole aiemmin voittanut keskivaikeaa tai vaikeaa ratsastusluokkaa), 13-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille alle 130 cm poneilla, raviohjelma

22  Ratsastusluokka kokemattomille (noviisiluokka, ratsukko ei ole aiemmin          voittanut keskivaikeaa tai vaikeaa ratsastusluokkaa), yli 130 cm poneille, ratsastajalla ei ikärajaa

23  Avoin ratsastusluokka, 13-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille alle 130 cm poneilla
24  Avoin ratsastusluokka, yli 130 cm poneille, ratsastajalla ei ikärajaa

25  Ajoluokka helppo
26  Ajoluokka vaikea
27  Ohjasajo helppo
28  Ohjasajo keskivaikea
29  Ohjasajo vaikea
30   Poniagility (luokat: 3-7 -vuotiaat, 8-15-vuotiaat, yli 16-vuotiaat)

Sunnuntai

31                  Supermini handler (7-vuotiaat ja alle)
32                  Minijunior handler (8-11 –vuotiaat)
33                  Junior handler (12-15 –vuotiaat)                                                     

RATSASTUSLUOKAT

Lisätietoa ratsastusluokista ja säännöistä löytyy PONY:n kotisivulta, http://www.poninayttely.com Käyttöluokat-painikkeen alta.

MUUT KÄYTTÖLUOKAT

Suomen Shetlanninponiyhdistys järjestää ohjasajo-, ajo- sekä agility-luokat lauantaina ja handler- luokat sunnuntaina. Kutsut näihin luokkiin, säännöt ja ratapiirrokset julkaistaan PONY:n kotisivuilla. Ilmoittautumisaika on sama kuin näyttelyssä.

Lisätietoja Lia Merimaa, p. 040-595 5988 tai lia@ponitaivas.fi

ILMOITTAUTUMINEN PONINÄYTTELYYN

Näyttely on avoin PONY:n sääntöjen mukaisesti. Näyttelyyn voivat osallistua ponirodut, joista Suomen Hippos ylläpitää kantakirjaa. Ponin tulee olla merkitty kantakirjan pääosastoon ja polveutua rodun alkuperämaan sääntöjen mukaisesti. Suomalaisen näytteilleasettajan näyttelyyn ilmoittaman ponin tulee olla merkitty Suomen Hippos ry:n kantakirjaan. Myös maitovarsan ilmoittaminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta, joten maitovarsalla tulee olla UELN-numero. Ulkomaisten osallistujien tulee olla merkittyjä kotimaansa kantakirjaan ja polveutua rodun alkuperämaan sääntöjen mukaisesti.

Ilmoittautumisaika on 1.5. – 30.6.2020. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 1.7. – 7.7. välisenä aikana korotetulla ilmoittautumismaksulla.

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisajan puitteissa Heppa-järjestelmän kautta Oma Talli –tunnuksin. Jos poni osallistuu sekä näyttely- että käyttöluokkiin, ilmoita se samalla kerralla molempiin, sillä ilmoittautumista ei voi muokata itse jälkeenpäin Heppa-järjestelmässä.

Lisätietoa Oma Talli -tunnusten hankinnasta Suomen Hippoksen sivuilla https://www.hippos.fi/rekisterointi_ja_omistaminen/oma_talli

Kaikki ilmoittautumisiin liittyvät kyselyt ja muutokset sähköpostilla osoitteeseen ilmoittautumiset@poninayttely.com

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan ainoastaan sähköpostilla osoitteeseen ilmoittautumiset@poninayttely.com.

Poninäyttelyn ilmoittautumismaksuista ei lähetetä erillistä laskua, vaan maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittautumismaksua ei ole maksettu ilmoittautumisaikana, tai korotettua ilmoittautumismaksua viimeistään 7.7., ponin ilmoittautumista ei hyväksytä.

Näyttely- ja ratsastusluokat maksetaan PONY:n tilille: Nordea FI76 1166 3000 2024 34. Viestikenttään on kirjoitettava jokaisen ponin rekisterinumero ja virallinen nimi.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja ponien osallistumisoikeudesta myös kotisivuilta löytyvistä säännöistä: poninayttely.com/saannot/

MAKSUT

NÄYTTELYLUOKAT: 1. poni 35 €, 2. poni 30 € ja siitä seuraavat 25 €

RATSASTUSLUOKAT: 15 €

JÄLKI-ILMOITTAUTUNEET: Näyttelyluokat 45 €, ratsastusluokat 25 €. Ei alennuksia useammista poneista.

Käyttö- ja handlerluokat maksetaan Shetlanninponiyhdistyksen tilille: Aktia FI18 4050 1020 1376 41. Viestikenttään on kirjoitettava ponin virallinen nimi ja luokka.

AJO-, OHJASAJO- JA AGILITYLUOKAT: 15 € ensimmäisen luokan osalta, seuraavat saman ponin tai omistajan muiden ponien luokkien lähtömaksut ovat 10 €

HANDLERLUOKAT: 5 €

KARSINAT

Ravikeskuksen tallialueella on näyttelykehien välittömässä läheisyydessä varattavissa päiväkarsinoita rajoitettu määrä hintaan 20 e/päivä. Karsinat sijaitsevat lähinnä rataa olevissa valjastuskatoksissa. Varauksia vastaanottaa Tuula Nousiainen, puh.0400 281 113 (tekstiviestillä tai soittamalla klo 17 jälkeen). Karsinat maksetaan Ponyn tilille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Tallialueen muut valjastuskatokset ovat vapaasti käytettävissä.

Koulutuskeskus Salpauksen talleista tallialueella on varattavissa karsinapaikkoja ensisijaisesti yöpyville poneille, mahdollisesti myös päiväkarsinoita jos karsinoita jää yli. Hinnat 20 e/vrk, 10 e/päivä, maksu Salpaukselle pankkikortilla paikan päällä.  Varaukset suoraan Salpauksen tallivastaava Senja Fribergiltä, puh. 044 708 1853.

Lisätietoja näyttelystä: http://www.poninayttely.com tai Tuula Pyöriä, puheenjohtaja@poninayttely.com

SUOMEN HIPPOKSEN KEHÄT

Poninäyttelyyn osallistuva 1-3 –vuotias tamma tai ruuna ja 1-2 –vuotias ori (pl. suomenpienhevoset) on mahdollista ilmoittaa myös erilliseen Suomen Hippoksen nuorten ponien arvostelutilaisuuteen, joka järjestetään poninäyttelyn yhteydessä omassa kehässään 8.8. Huomioithan, että 3-vuotiaita tammoja ei ole mahdollista jalostusarvostella tässä näyttelyssä.

Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta Oma Talli -tunnuksin. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.7. Hippoksen kehän näyttelymaksusta lähetetään erikseen lasku ilmoittautumisajan päätyttyä.

Näyttelyyn osallistuminen edellyttää näyttelymaksun maksamista eräpäivään mennessä. Tarkemmat tiedot hinnoista ja maksukäytännöistä löytyy Suomen Hippoksen näyttelyohjeista. Hippoksen kehään ei oteta jälki-ilmoittautumisia.

Ilmoittautuneille lähetetään tarkempia tietoja sähköpostitse noin kahta viikkoa ennen näyttelyä. Lisätietoja Suomen Hippos ry: Tea Niemi, tea.niemi@hippos.fi tai 09 424 68 426.                                

Tietosuoja

* 6.-9.8.2020 järjestetään Tanskassa vuonohevosten EM-kilpailut, orinäyttely ja kansainvälinen tuomarikonferenssi rakennetuomareille. Tästä harmillisesta päällekkäisyydestä johtuen vuonohevosilla ei tänä vuonna ole mahdollisuutta osallistua näyttelyluokkiin, käyttöluokkiin vuonohevoset ovat luonnollisesti tervetulleita.